top5.jpg

Den første undersøkelse av dyret skjer ved vår poliklinikk.
Her gjør vi også rutineundersøkelser som vaksineringer, helseundersøkelser på valper og eldre hunder og vektkontroller.

Vi har en velutstyrt operasjonssal hvor vi benytter gassanestesi ved de fleste kirurgiske inngrep. Ved mindre kirurgiske inngrep og rutineoppgaver er injeksjonsanestesi ofte brukt. Valg av anestesi avgjøres før inngrepet, og dyret vil få en grundig helsesjekk i forkant som også er med på å avgjøre valget.


Vi utfører det meste innen bløtvevskirurgi, samt en del ortopedi og leddkirurgi.

Under alle operasjoner vil det være en autorisert dyrepleier som styrer anestesien og overvåker pasienten.
Ved enkelte store inngrep benyttes en ekstra veterinær eller dyrepleier til å assistere underveis.

Etter operasjon legges pasienten på oppstallingsrommet for videre overvåkning.

Vår veterinær Helene Levoll er øyelyseraspirant. Hun reiser i den forbindelse mye på kurs innen øyesykdommer og øyekirurgi. På klinikken har vi utstyr for å undersøke hele øyet inkludert linse og netthinne. Vi har også operasjonsmikroskop for å kunne utføre hornhinne og øyelokkskirurgi.

Siste tilskudd av utstyr til klinikken er at vi kan fjerne feilstilte øyehår skånsomt og permanent ved hjelp av cryoepilering. Dette er en metode hvor vi fryser og ødelegger hårsekkene sånn at hårveksten stoppes.

I forbindelse med Helene sin øyelyserutdanning, får vi jevnlig opp en autorisert øyelyser til klinikken vår. Vi tar i mot påmeldinger fortløpende, så blir datoer satt opp når listene nærmer seg fulltegnet. Ring for påmelding: 770 61320

Røntgenundersøkelse er et godt diagnostisk hjelpemiddel som brukes både ved rutineundersøkelser som f.eks. HD-røntgen men også i forbindelse med mistanke om fremmedlegemer i tarmsystemet, beinbrudd, leddproblemer eller hjerte-/lungeproblemer for å nevne noe.

Vi har gleden av å tilby våre kunder et helt nytt digital røntgen. Den nyeste teknologien på markedet innen digital røntgen er på plass. Det gir bilder av meget god kvalitet som kommer direkte opp på skjermen etter bildet er tatt. Vi gleder oss til å ta fantastiske bilder av ditt dyr.

Vi har en moderne tannunit med ultralydsscaler for fjerning av tannstein, poleringsutstyr og bor til hjelp ved trekking av tenner. Vi har tannrøntgenapparat, som er et nødvendig hjelpemiddel i dental diagnostikk og i forbindelse med tannekstraksjon. Vi utfører det meste innen tannbehandling, deriblant reparasjon av ulike emaljeskader. Vi har også utstyr til å håndtere tannproblemer hos kaniner og gnagere.

Svært mange hunder og katter har behov for tannpleie uten at eier er klar over dette. Derfor er undersøkelse av munnen en del av helsesjekken ved årlig vaksine.

I vårt laboratorium har vi blodanalysemaskiner og mikroskop, samt mulighet til å ta en rekke andre prøver på hund og katt. Prøver som ikke analyseres her, sendes videre til andre laboratorier i Norge eller utenlands.

Vinter/vår 2014 oppdaterte vi hele laboratoriet med nye blod-/urinanalysemaskiner og nytt mikroskop.

Klinikken er utstyrt med et EKG apparat som er til hjelp ved diagnostisering av hjertelidelser. EKG måler hjertets elektriske impulser, og overføres fra apparatet og ut på en papirstrimle, eller på datamaskin ved hjelp av en minidisk. Det benyttes også i forbindelse med overvåkning av pasienter i narkose.

Ved bruk av micro-chip identitetsmerker vi hund og katt.
For hunder som blir benyttet i avl, tjeneste, utstilling eller utenlands reiser er dette obligatorisk.
Også katter som blir benyttet til utstilling og avl må merkes.

Hos oss får det syke dyret optimal pleie. Vi tilbyr store bur som alltid er nyvasket med myke madrasser som varmer, og et absorberende underlag. Rommet er alltid varmt og vi har kontinuerlig overvåkning med dyrene som oppstalles. Dyr som er i narkose får eget elektrisk varmeteppe som holder temperaturen oppe, da kroppstemperaturen normalt synker under narkose. Vi ønsker at dyret et så godt som våken før de får reise hjem til familien.

Mange hunder krever bading som en del av behandlingen for andre lidelser. For å sikre hunden optimal behandling tilbyr vi oss å utføre badet på en fagmessig måte.
Vi også imot katter til medisinsk bad.

Vi tilbyr bading og klipp for alle hunder. Kloklipp og napping av ører gjøres også på forespørsel.
Alle raser og blandingsraser er velkommne hos oss, og klippes etter eiers ønske.

Vi bader og klipper også katter, men de trenger som regel bedøvelse for å godta klippemaskinen og badevannet.

Klinikken fører et godt utvalg av shampo og pleieprodukter.
Vi har også den riktige saks, kam og børste til din hund og katt.
Spør vårt kvalifiserte personale om råd.

Vi har til enhver tid inne et rikholdig sortiment av utstyr til hund og katt.

Klinikken fører fullt sortiment av hunde-og kattefór av flere av markedets ledende merker.
Vi fører også fór for den syke hund og katt i samme serier som vårt fórsortiment til det friske dyret. Dette sikrer optimal fóring av ditt dyr uansett om det er friskt eller sykt. Vi fører Hill`s Science Plan og Prescription Diet, Specific, Royal Canin.

Vi er de eneste i Harstad som fører Specific.

Vi kan tilby massasje til din hund. Massasje kan være nyttig både for hunder med plager i rygg og hofter, men også som terapi i forhold til håndtering. Brukshunder og eldre hunder kan ha stor nytte av massasje, både for lindring av ømme/stive muskler og som forebygging av skader.

Klinikken avholder valpekurs med godkjent
instruktør 2 ganger i året. Et kurs på våren når snøen har forsvunnet, og et kurs på høsten før snøen kommer.

Kursene inneholder:
--> Teori
--> Praktisk trening
--> Førstehjelpskurs
--> Fôrveiledning
--> Pelsstell
--> "Veterinærtime"

Det går over 15 timer, to ettermiddager i uken + en lørdag. Dato for oppstart av kurset blir annonser i forkant.

Ta kontakt med oss for mer informasjon og dersom du ønsker å bli satt opp på liste (ikke bindene i første omgang). Vær tidlig ute, da det fylles fort opp.

Åpningstider/Info

Mandag til torsdag: 08.00-18.00.
Fredager: 08.00-15.30.

Tlf. 770 61320
Fax: 77069444
E-post: post@harstad-dyreklinikk.no
Du finner oss også på facebook.

Ikke-oppmøtte timer faktureres med 284,- Avbestilling må skje innen kl. 09.00 samme virkedag.

Facebook


 

Harstad Dyreklinik

=

  AniCura Harstad

   Mer info kommer!