top7.jpg

AVTALE MED HARSTAD HUNDEKLUBB
Som medlem av Harstad hundeklubb har du følgende gode fordeler som kunde ved vår klinikk:

- 20 % rabatt på Hill`s fór
- Gullkort på Specific hundefôr. Hver 5. sekk gratis
- 20 % rabatt på rutinebehandlinger
- 15 % rabatt på vårt rikholdige utvalg av hundeutstyr
- 10 % rabatt på kosttilskudd

Som rutinebehandling regnes røntgen av hofter, ID-merking, vaksinering, tannstell og kloklipp.


NORSKE REDNINGSHUNDER
Følgende fordeler dersom du er medlem i Norske Redningshunder:
- 20% rabatt på Hill`s fôr
- Gullkort på Specific Hundefôr. Hver 5. sekk gratis
- 30% rabatt på rutinebehandlinger
- 20% rabatt på varer/utstyr (ikke annet fôr)

Som rutinebehandling regnes bl.a. røntgen av hofter, ID-merking, vaksinering, tannstell og kloklipp.

AVTALE MED HARSTAD JEGER -OG-FISK
Som medlem av Harstad jeger-og fisk får du følgende medlemsfordeler som kunde ved Harstad Dyreklinikk AS:

- Gullkort, hver 5 sekk gratis.


BEDRIFTSAVTALE MED TELENOR
Som ansatt hos Telenor har du følgende fordeler som kunde ved Harstad Dyreklinikk AS:

- 20 % rabatt på Hill`s fór til hund
- 20 % rabatt på Hill`s fór til katt
- 20 % rabatt på rutinekontroller

Som rutinekontroll regnes bl.a. røntgen av hofter, ID-merking av hund og katt, vaksinering av hund og katt, kloklipp av alle kjæledyr, sterilisering og kastrering av katt.

Ved Harstad Dyreklinikk A/S har vi en rekke rabattordninger på fór som kommer alle hunde - og katteeiere til gode.

HILL´s har følgende rabatter:
- Breeder; Hver 5. sekk gratis. Du må være registrert hos Hills`som oppdretter. Du får tilsendt eget bonuskort som skal tas med til klinikken ved kjøp av fôr.

SPECIFIC har følgende rabatter:
-50% på hver 5. sekk. Gjelder både veterinærserien og ordinær fôr.


ROYAL CANIN har følgende rabatter:
-Breeder: 25 % rabatt på hele sortiment. Du må være registrert hos Royal Canin som oppdretter, og får der ditt eget oppdretternummer og kort som skal fremvises til klinikken ved kjøp av fôr.

Vi har gleden av å kunne tilby våre kunder patellaundersøkelse (kneskålundersøkelse) av autorisert veterinær. Autorisasjonen og attesten er i regi av NKK (Norsk Kennel Klub) og er gyldig i forbindelse med avl.

OBS: Skjemaet må lastes ned av eier fra dogweb på NKK sine hjemmesider, og tas med til timen.

Følg link for å logge inn på dogweb: www.nkk.no

 

«Svensktabletten»

Ofte hørt om denne svensktabletten når du sier du skal til Sverige med hunden din i ferien eller bare på harryhandel?

«Svensktabletten» som den kalles på folkemunne er egentlig en ormekur mot revens dvergbendelorm (Echinococcus multilocularis). Denne lille ormen er en parasitt som i hovedsak finnes hos reven, men hunder og katter kan også være bærere av ormen. Den er vanlig i en hel del land, også mange områder i Europa og man ser en økende forekomst. Parasitten ikke er farlig for dyrene, da de er hovedvert og viser derfor ingen tegn til sykdom.

For oss skapninger på to bein kan det gå langt verre med om vi blir smittet, faktisk dødelig om man ikke får behandling. Hos mennesker kan smitte skje ved kontakt med dyrenes avføring, enten som følge av tett kontakt med dyrene eller at vi drikker forurenset vann eller frukt, bær og grønnsaker. Parasitten skaper heldigvis sjelden sykdom hos oss, men den utvikler seg langsomt i våre indre organer og danner væskefylte blærer som til slutt kan føre til alvorlig sykdom. I de verste tilfeller kan den være dødelig. Det kan ta mellom 10-15 år fra man er smittet til sykdommen oppdages. Den smitter heldigvis ikke direkte mellom oss mennesker og dvergbendelormen er en B-Sykdom som må meldes til mattilsynet om man har mistanke om den. Hos mennesker heter sykdommen ekinokokkose. Heldigvis finnes det behandling for sykdommen, den kan være lang og i noen tilfeller også livsvarig.

Dvergbendelormen er ikke påvist på det norske fastlandet enda, men de har påvist tilfeller på Svalbard. I Sverige ble den påvist i 2011. Grunnen til at vi er redde for å få den lille snylteren inn til vårt land, er at vi i Norge er utsatt for en større risiko (risikovurdering utarbeidet av Vitenskapskomiteen for mattrygghet) for smitte om den skulle komme hit. Av den enkle grunn at vi elsker å være ute i skog og mark. Vi går på jakt, spiser nyplukka blåbær og multer på myra når vi er på helgeturer og toppturer.

Så!? Hvordan skal vi klare å holde den snyltende parasitten ute av landet? Vi kan ikke stoppe reven på grenseovergangene nei, men vi kan gjøre vårt ytterste med å holde parasitten lengst mulig ute av Norge ved å behandle våre hunder. En enkel ormekur som gis hos din veterinær som må attesteres i passet (med dato og klokkeslett) er det som skal til for at vi gjør vår del for å stoppe den inn til Norge. Ormekuren er derfor lovpålagt for alle som skal ut å reise med hund. Det er forskjellige priser og rutiner på hvordan dyreklinikkene praktiserer det, sjekk derfor med din klinikk om du må bestille time eller kan komme på drop-in for å få gitt ormekuren.

En ormekur må gis 1-5 døgn før innreise til Norge. Skal man en helgetur eller dagstur til Sverige, kan man få dette gjort hos sin faste veterinær dagen før utreise (Så fremst man er tilbake innen dag 5 på timen).

Skal du være lengre enn 5 døgn kan det velges om man vil finne tak i veterinær i Sverige og gi kuren 1-5 døgn før man kommer hjem igjen, eller man kan gi kuren i Norge to ganger med f.eks. 1 ukes mellomrom rett før man reiser (Da må man være hjemme igjen innen dag 28 etter andre kur er gitt).

For de som reiser ofte til Sverige kan man gjøre som forannevnte, to kurer med 1 ukes mellomrom, for deretter å gi en ny kur innen dag 28. Om man fortsetter å gi ormekur hver 28. dag kan man reise fritt mellom Norge, Sverige og Finland. Er du en dag eller time for sent ute, må du starte om igjen med to kurer med en ukes mellomrom.

Husk hunden/katten og passet når du kommer for ormekur til hunden din!
Med ønske om god tur og god ferie fra oss på Harstad Dyreklinikk as

(deler av informasjonen hentet fra www.mattilsynet.no)

 

 

Det å måtte ta avgjørelsen om å avlive kjæledyret sitt er noe mange frykter. Her forklarer vi litt om hvordan avlivingen går til, og hva som skjer med dyret etterpå.

Avlivingen
Det aller vanligste er at dyret avlives av veterinær på dyreklinikken. I noen tilfeller ønsker kunden hjemmebesøk slik at avlivingen kan utføre i dyrets vante miljø. Dette er en tjeneste vi tilbyr.

Hos oss kan eier selv velge om han/hun vil levere dyret i resepsjonen, være med inn til dyret har sovnet eller være med til siste sprøyte er satt. Dette er helt opp til eier selv, og det finnes ikke noe rett eller galt her. Man må velge det som føles riktig for en selv.

Ved avliving settes to sprøyter. Den første er en injeksjon med narkosemiddel som medfører at dyret sovner etter kun få minutter. Da er det fint om eier holder dyret, eventuelt kan en dyrepleier holde hvis det er ønskelig. Når hunden eller katten har sovnet setter oftest en kanyle eller venekateter inn i forbenets blodkar og sprøyten med avlivingsvæske settes her. Dyret er da i full narkose og vil ikke ha noen opplevelse av hva som skjer. Væsken er et narkosepreparat og er i prinsippet en overdose av sovemiddel. Dyret sovner oftest inn stille og rolig. Hvis dyret er urolig før veterinærbesøket kan man først gi beroligende middel slik at det ikke trenger å kjenne unødvendig stress. Når det gjelder gnagere eller kaniner er blodkarene små og vanskelig å finne. På disse dyrene settes den andre og siste sprøyta rett i hjertet.

Når dyret ikke lenger er ved bevissthet kan det forekomme at den får refleksmessige rykninger eller muskelbevegelser i deler av kroppen. I blant kommer det også avføring og urin fra tarm og blære, ettersom muskulaturen blir avslappet. Dette er ikke noe som dyret vet om eller forbinder med ubehag, og det er helt naturlig. Derimot kan være det bra å vite for hundeeier at det forekommer.

Ivaretakelse av kroppen
Avliver man dyret hos oss sørger vi for å sende det til kremering. I dag kan kunden velge om han/hun vil ha felles kremering med de andre dyrene eller separat kremering og får da asken tilbake i en urne. Når dyr avlives hos oss oppbevares de av hygieniske årsaker i en plastsekk i et kjølerom til de skal transporteres til krematoriet i Sørreisa.

Noen velger å ta med hunden hjem for å begrave den i hagen hjemme eller på hytta. Det man skal tenke på da er å kontakte Mattilsynet i forkant for å få tillatelse til dette. Normalt gjelder det at dyret skal begraves slik at det ikke kan graves opp av andre dyr, og at det ikke begraves i nærheten av drikkevann eller der det dyrkes mat.

Å gå videre
For mange som har mistet et dyr føles det nesten umulig å umiddelbart skaffe et nytt. Man kjenner en lojalitet overfor det avdøde dyret, og føler at man aldri kommer til å få et dyr som kan erstatte det gamle. Mange føler også at de ikke vil utsette seg for den sorg det innebærer å miste et dyr.

Tanken er heller ikke at man skal få et dyr som ”erstatter” det gamle. Hvert individ er unikt og det er ikke meningen at det nye kjæledyret skal ta det gamles plass.

En måte å gi det gamle dyrets liv mening er jo faktisk å bruke det man har lært seg for å få en bra tilværelse sammen med sitt nye dyr. Og selv om sorgen er noe man aldri noensinne ønsker seg igjen, så må man ikke glemme at den kommer først etter mange, mange år av glede og samvær med dyret.

Å ha et kjæledyr påvirker livskvaliteten positivt – det vet alle som har hatt fordelen av å dele sine liv med sin firbeint venn. Undersøkelser viser at helse og velbefinnende forbedres ved det fellesskap og fysisk aktivitet som det å være f.eks. hundeeiere innebærer. Samtidig som det er viktig å gi sorgen etter det gamle dyret tid til å heles, så er det like viktig å la det å være dyreeier fortsatt være en verdifull del av livet.

Her på Harstad Dyreklinikk har vi et eget "stille" rom lengre inne i lokalene, som vi kan benytte dersom det er ønskelig. Det er egen inngang for dette rommet på baksiden av klinikken, så man kan forlate når man ønsker i fred og ro. Vennligst gjør oss da oppmerksom på dette ved timebestilling.

Harstad Dyreklinikk AS har inngått samarbeid med Ditt Smådyrkremtatorium AS som holder til i Sørreisa. Det vil si at vi nå kan tilby alle som ønsker det, enten felles kremering eller seperat kremering der du får tilbake ønsket urne. Du kan lese mer om krematoriet ved å følge linken. Der vil du også kunne se utvalget av urner de har å tilby.

www.dittsmadyrkrematorium.no

En eller annen gang i løpet av ditt kjæledyrs liv, kommer det mest sannsynlig til å måtte gjennomgå et inngrep som krever full bedøvelse eller beroligende midler.

Det er helt naturlig at du som eier er litt urolig når dyret ditt skal gjennom en operasjon. Oftest er man nødt til å bedøve dyret med full narkose for at det skal bli minst mulig ubehag og stress for dyret. Det vil da ikke få med seg hva som skjer rundt det og heller ikke kjenne noen form for smerte.

Forberedelser i hjemmet

  • Mat: Vi anbefaler at dyret ditt faster fra kvelden før inngrepet. Dette er for å forebygge risikoen av oppkast ved narkosen. Både under innsovning og ved oppvåkningen. Det er ingen problem at dyret har tilgang til vann.

 

  • Hold katten din innendørs Det tryggeste er at du holder katten din inne fra kvelden før inngrepet. Dette er mest for å sikre at den er på plass når det er tid for å dra til veterinæren, men også for å vite at katten ikke har spist noe.

 

  • Lufting/kattedo: På morgenen før operasjonen finner sted, må du lufte hunden din godt så den får gjort fra seg før narkosen. Det beste er å gjøre dette hjemme i vante omgivelser. Til katter anbefales det å gi dem et rengjort kattedo.

 

Minimaliser stress: Dyret merker dine følelser godt. Nå gjelder det å forholde seg rolig og mest mulig som normalt. Til katter kan det være lurt å gjemme katteburet helt til du er klar å sette den inn, slik at den ikke stikker av når den ser buret kommer frem. Man kan eventuelt la det stå fremme i noen dager før den skal til veterinæren slik at den venner seg til at buret er der. Et godt tips for å få pus i buret, er å løfte den inn i buret med rumpa først.

Innskrivning av dyret:

Dersom dyret ditt er veldig redd og stresser inne på klinikkens venterom, kan det godt vente i bilen din til registreringen er ferdig og vi er klare til å ta det inn. Ved registrering i skranken blir du bedt om å skrive under på et skjema, der du samtykker at dyret skal få narkose og at det alltid innebærer en viss risiko ved legemidler. I skranken blir vi også enige om du skal være med dyret inn til det har sovnet, eller bare levere det og gå. Dette avhenger litt av hva dyret ditt føler seg mest komfortabel med.

Vi går også gjennom kontaktopplysningene før du drar, slik at vi kan kontakte deg dersom det oppstår akutte spørsmål under ditt dyrs opphold. Vi avtaler også henting av dyret før du drar. I noen tilfeller vil det være døsig og sløv, mens i andre tilfeller veldig oppegående og ivrig på å komme seg hjem. Dette varierer fra dyr til dyr og alt ettersom hvilket inngrep de er innlagt for.

Før operasjon:

I forkant av narkosen og operasjonen vil veterinæren undersøke dyret grundig med en helsesjekk. I noen tilfeller kreves det også blod- og/eller urinprøver for ytterligere informasjon om dyrets helsetilstand.

Du som eier er her viktig for veterinæren, da du kjenner ditt dyr best. Her trenger veterinæren informasjon om dyrets livsstil, personlighet, tidligere sykdomshistorie og hvis det står på noen medisiner.

Kontakt oss: Hvis du er usikker, eller har spørsmål i forbindelse med inngrepet, ring oss for mer info: 770 61320

Åpningstider/Info

Mandag til torsdag: 08.00-18.00.
Fredager: 08.00-15.30.

Tlf. 770 61320
Fax: 77069444
E-post: post@harstad-dyreklinikk.no
Du finner oss også på facebook.

Ikke-oppmøtte timer faktureres med 284,- Avbestilling må skje innen kl. 09.00 samme virkedag.

Facebook


 

Harstad Dyreklinik

=

  AniCura Harstad

   Mer info kommer!